Z OSTATNIEJ CHWILI
Delegacja z Jordanowa z wizytą w MSWiA. Rozmowy o bezpieczeństwie mieszkańców / Podsumowanie roku służby strażaków powiatu suskiego w OSP Sidzina / Wypadek w Zawoi. Zderzenie Renault i BMW, są osoby poszkodowane / Zaproszenie na koncert kolęd zespołu Zbyrcok i Zbyrcocek / Mgła spowije powiat suski. Wydano ostrzeżenie meteorologiczne / Babiogórska Szopka Regionalna: tradycja i twórczość w gminie Stryszawa / Zdarzenie drogowe w Palczy na DW956! / Wysoka z nowym placem sportowo-rekreacyjnym! / Kobiety Straży 2026 – siła, która inspiruje. OSP Maków Dolny rusza z 9. edycją projektu! / Osielec. Zaginął 28-letni Paweł Brzana! / Makowska Wigilia Serc (fotogaleria) / Czołowe zderzenie w Budzowie. Dwoje dzieci trafiło do szpitala / Sucha Beskidzka - Kolizja na skrzyżowaniu Zamkowej i Wadowickiej. Utrudnienia w ruchu! / Interwencja straży pożarnej w Stryszawie! / Poważne zdarzenie drogowe w Suchej Beskidzkiej / Ponad 1 mln zł dla powiatu suskiego z Funduszu Autobusowego na 2026 rok / Zdarzenie drogowe w Białce na skrzyżowaniu DK28 i DW957 / Mężczyzna oblał się nieznaną substancją w urzędzie. Szybka reakcja służb! / Rozstrzygnięcie konkursów bożonarodzeniowych w Makowie Podhalańskim
Dodano dnia 09.09.2021, 14:19
Sucha Beskidzka: Sanepid zamknął lokal z kebabem
Cieszący się ogromnym zainteresowaniem klientów lokal przy ulicy Handlowej w Suchej Beskidzkiej został zamknięty. Kontrola sanepidu wykazała, że nie były tam przestrzeganie przepisy sanitarne.
3 września pracownicy PSSE w Suchej Beskidzkiej zgodnie z planem kontroli, jaki jest ustalany na każdy rok kalendarzowy dla obiektów żywienia zbiorowego, przeprowadzili kontrolę lokalu gastronomicznego przy ulicy Handlowej w Suchej Beskidzkiej.
Wyniki tej kontroli już w dniu jej przeprowadzenia skutkowały zamknięciem natychmiastowym lokalu. Została wydana decyzja administracyjna z trybem natychmiastowego jej wykonania. 

- Przyczyną zamknięcia lokalu był niewłaściwy stan sanitarno-higieniczny zakładu, który zagrażał bezpośrednio zdrowiu i życiu konsumentów korzystających z usług lokalu. Poważne uchybienia natury sanitarnej oraz porządkowej spowodowały, że aby doprowadzić lokal do właściwego stanu, należało ograniczyć jego działalność do czasu przeprowadzenia gruntownych czynności porządkowych i deratyzacyjnych. Aby lokal został ponownie otwarty, prowadzący zakład musi doprowadzić do należytego stanu porządkowego zakładu oraz procesy produkcji potraw prowadzić w należytych warunkach higienicznych - informuje Agata Trojanowska-Meller Kierownik Sekcji Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Suchej Beskidzkiej.