Z OSTATNIEJ CHWILI
Emerytura lub renta bez podatku? Sprawdź, dla kogo to korzystne! / Zaproszenie na uroczyste obchody Narodowego Święta Niepodległości w Osielcu / Zespół Szkolno-Przedszkolny w Osielcu z nowymi pracowniami i wyposażeniem / Podsumowanie Wszystkich Świętych 2025 na drogach powiatu suskiego / 19-latek z powiatu suskiego zatrzymany w Oświęcimiu. Stracił prawo jazdy za nadmierną prędkość / Ogłoszenie o pracę na stanowisko Stolarz – Operator Maszyn i Urządzeń / Ogłoszenie o pracę na stanowisko Pracownik Administracji w Dziale Kadr / Sucha Beskidzka zabezpiecza się przed suszą! Powstają dwa potężne zbiorniki na wodę / Bezpieczeństwo osób starszych – szkolenie dla seniorów w Suchej Beskidzkiej / Policja podsumowała "Wszystkich Świętych" w Małopolsce / Pożar busa w Jordanowie / Sprawdź gdzie zabraknie prądu w tym tygodniu / Ostrzeżenie meteorologiczne: intensywne opady deszczu w regionie / 20 lat z pasją do tradycji: Jubileusz Zespołu Regionalnego Ziemia Suska / Strzelcy z SJS 3031 kwestowali dla Fundacji ''Niezłomni'' w Makowie Podhalańskim / Pożar budynku w pobliskich Gilowicach / Wieczorna interwencja służb w Jordanowie!
Dodano dnia 09.09.2021, 14:19
Sucha Beskidzka: Sanepid zamknął lokal z kebabem
Cieszący się ogromnym zainteresowaniem klientów lokal przy ulicy Handlowej w Suchej Beskidzkiej został zamknięty. Kontrola sanepidu wykazała, że nie były tam przestrzeganie przepisy sanitarne.
3 września pracownicy PSSE w Suchej Beskidzkiej zgodnie z planem kontroli, jaki jest ustalany na każdy rok kalendarzowy dla obiektów żywienia zbiorowego, przeprowadzili kontrolę lokalu gastronomicznego przy ulicy Handlowej w Suchej Beskidzkiej.
Wyniki tej kontroli już w dniu jej przeprowadzenia skutkowały zamknięciem natychmiastowym lokalu. Została wydana decyzja administracyjna z trybem natychmiastowego jej wykonania. 

- Przyczyną zamknięcia lokalu był niewłaściwy stan sanitarno-higieniczny zakładu, który zagrażał bezpośrednio zdrowiu i życiu konsumentów korzystających z usług lokalu. Poważne uchybienia natury sanitarnej oraz porządkowej spowodowały, że aby doprowadzić lokal do właściwego stanu, należało ograniczyć jego działalność do czasu przeprowadzenia gruntownych czynności porządkowych i deratyzacyjnych. Aby lokal został ponownie otwarty, prowadzący zakład musi doprowadzić do należytego stanu porządkowego zakładu oraz procesy produkcji potraw prowadzić w należytych warunkach higienicznych - informuje Agata Trojanowska-Meller Kierownik Sekcji Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Suchej Beskidzkiej.